RSS

Piramidele de la Visoko – Bosnia

26 mart.

 Nu acum mult timp am vorbit despre descoperirea unor piramide in Italia: https://coltuladevarului.wordpress.com/2013/03/19/piramidele-din-italia/   , dar si in Antarctica: https://coltuladevarului.wordpress.com/2013/03/15/piramide-antice-in-antarctica/  . Astazi vom vorbi si despre cele din Bosnia!

Visoko…o localitate aflata in centrul Bosniei. Numele sau nu ne spune absolut nimic. Insa este bine de retinut acest nume. Nu datorita faptului ca ar fi vreo statiune balneo-climaterica renumita si foarte cautata. Ci datorita celor ce s-au descoperit acolo destul de recent, in urma cu 7 ani. Este vorba despre niste piramide. Da, ati auzit bine…piramide.

Un deal din acea localitate, inalt de 650m, a atras atentia prin forma sa interesanta. Cercetatorii si arheologii care au sapat la baza acestui deal au avut surpriza sa dea peste niste blocuri de piatra foarte bine slefuite si au fost de parere ca nu sunt rezultatul actiunii naturii ci este mana omului.

La o observatie mai atenta, din satelit, s-au mai descoperit in zona inca doua dealuri mai mici in forma de piramida. Se pare ca este vorba de un complex de piramide asemanator celor din Mexic sau din Egipt.

Veridicitatea descoperirilor este indelung contestata de catre arheologi locali cat si de unele somitati ale domeniului cum ar fi Anthony Harding, presedintele Asociatiei Europene a Arheologilor. Dar asta nu face decat sa intareasca ideea lui Semir Osmanagic ca sub acel deal se afla o piramida. Si ca o completare adaugam ca statul bosniac a oprit lucrarile in zona. Tinem minte ca si in Egipt s-a intamplat la fel.

Si sa nu uitam ca Piramida Soarelui din Mexic a fost descoperita tot sub un deal cu forma ciudata. Apoi s-a descoperit intreg complexul…

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe martie 26, 2013 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: